Japanse Leger Algemene Organisatie

Inhoudsopgave

Hieronder vindt u de algemene indeling van diverse onderdelen van het Japanse Leger. We noemen hierbij alleen de operationele gevechtseenheden. De hoofdkwartieren en ondersteunende eenheden laten we gemakshalve weg, alhoewel deze er zeker bij horen. Voor een compleet beeld kunt u surfen naar de internetlinks.
Het gaat hier om de standaardindeling en de ontwikkeling daarvan gedurende de Tweede Wereldoorlog. Deze indeling werd niet strak gehanteerd. Er werden nog al eens eenheden weggelaten, dan wel toegevoegd uit andere divisies. Dit gebeurde veelal naar gelang men het nodig dacht te hebben voor de specifieke operatie waar de eenheden werden ingezet. Ook voor wat betreft de genoemde zware wapens gaat het om een standaard. Ook hier werd nog al eens van af geweken.

Het Japanse leger kende twee soorten Infanteriedivisies; Driehoekige met drie infanterie regimenten en Vierkant, met twee brigades en in totaal vier infanterieregimenten. Uiteindelijk zouden alle Japanse Infanteriedivisies moeten worden omgevormd tot Driehoekig.

Definitielijst

infanterie
Het voetvolk van een leger (infanterist).

Pagina navigatie

Afbeeldingen


Overwinningsparade Japanse Leger

Informatie

Artikel door:
Wilco Vermeer
Geplaatst op:
12-02-2003
Laatst gewijzigd:
22-06-2009
Opmerkingen? Spelfouten?
Geef ons uw feedback!

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.