Amerikaanse Infantry Divisions

Toelichting

Inhoudsopgave

Op het moment dat de Tweede Wereldoorlog begon met de Duitse inval in Polen bestond het Amerikaanse leger uit vijf divisies. Vegeleken met andere landen stonden de Verenigde Staten hiermee op de zeventiende plaats. Als gevolg van de isolationistische politiek in het Interbellum was de omvang van de Amerikaanse strijdkrachten drastisch afgenomen. Vijf en een half jaar later hadden de Verenigde Staten ruim acht miljoen man onder de wapenen, verdeeld over de zee-, lucht- en landmacht.
Onderdeel van dit enorme leger waren maar liefst zeventig infanteriedivisies die werden ingezet in noordwest Europa, het Mediteraans gebied, Noord-Afrika en het Pacifisch gebied. In het op de volgende paginaís staande overzicht staan alle Amerikaanse infanteriedivisies die actief waren gedurende de Tweede Wereldoorlog. Voor elke divisie staan het insigne, (bij)naam, basissamenstelling, commandanten en de belangrijkste campagnes vermeld.

Definitielijst

divisie
Bestond meestal uit tussen de een en vier Regimenten en maakte meestal deel uit van een Korps. In theorie bestond een Divisie uit 10.000 - 20.000 man.
Interbellum
Het tijdvak tussen WO I en WO II.

Pagina navigatie

Informatie

Artikel door:
Pieter Schlebaum
Geplaatst op:
19-03-2010
Laatst gewijzigd:
10-05-2016
Opmerkingen? Spelfouten?
Geef ons uw feedback!

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.