<<< Terug
| Musea | Bezienswaardigheden |


Musea top
Nationaal Oorlogs- & Verzetsmuseum Overloon
Het motto 'oorlog hoort in een museum' verwoordt de belangrijkste doelstelling van het museum. Gelegen in een groot park, waar in september - oktober 1944 een historische veldslag woedde, is het museum een blijvende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, maar ook een monument om stil te staan bij het geweld en de oorlog van vandaag de dag. 'Overloon' is een modern, leerzaam en pakkend museum. Aan de hand van authentieke voorwerpen, documenten, wisselende tentoonstellingen en eigentijdse audio-visuele middelen wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht, uitgelegd en geactualiseerd.(Ook in het Engels en Duits)

War Museums: Places Of Remembrance Throughout Europe
Het doel van deze website is om informatie te geven over oorlogsmusea in Europa die bezocht zijn door de makers van de website. Elk museum heeft een eigen fotogalerij. Daarnaast wordt algemene informatie gegeven over onder andere de faciliteiten en contactgegevens van elk museum. Elk museum wordt beschreven en beoordeeld met sterren. Een heleboel musea zijn reeds besproken, maar in een aparte lijst vindt u nog de musea die in de toekomst bezocht en beschreven gaan worden. Naast musea over de Tweede Wereldoorlog, zijn er bijvoorbeeld ook musea terug te vinden die betrekking hebben op de Eerste Wereldoorlog. Het is een overzichtelijke, prettig vormgegeven website die een mooie voorbereiding op een museumbezoek vormt.

Verzetsmuseum Amsterdam
Webstek van het Verzetsmuseum Amsterdam, met informatie rond openingsuren, de exposities die er gehouden worden... kortom, alles over het museum. Ook Engelse versie beschikbaar

D Day - The National World War II Museum
Webstek van een Amerikaans museum, gevestigd in New Orleans. Mooi uiterlijk, met een mooie tijdlijn van D-Day zelf, enkele bibliografieŽn en nog een hele hoop andere wetenswaardigheden.

Museumpark Bevrijdende Vleugels - Wings of Liberation
Website die de geschiedenis van het museum schetst, wat het museum typeert etc.

Polderhuis Westkapelle, Dijk- en Oorlogsmuseum
Dit museum behandelt uitgebreid operatie Infatuate. Een operatie van groot belang voor de vrije doorvoer van materieeel naar de haven van Antwerpen over de Westerschelde. Het museum is gevestigd in Westkapelle.

Bevrijdingsmuseum Zeeland
Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bonden geallieerde militairen van diverse nationaliteiten in Zeeland de strijd aan met de Duitse bezetter. Aan beide zijden ging dit gepaard met veel doden en gewonden. Ook onder de Zeeuwse bevolking vielen vele slachtoffers. Via de website kunt u een aantal databases raadplegen, onder andere van militaire slachtoffers en burgerslachtoffers. Daarnaast bevat deze website allerlei informatie over het museum, de collectie en de exposities.

Bezienswaardigheden top
Colditz - Gateway to Saxony: Das Tor zu Sachsen
In dit gevangenenkamp werden heel wat geallieerde officieren opgesloten. Deze site laat je kennismaken met de geschiedenis van het kamp. Je kan ook een virtueel bezoek aan het museum brengen.

Kamp Amersfoort
Mooie en uitgebreide website over Kamp Amersfoort - Polizeiliches Durchangslager Amersfoort. Er is uitgebreide info te vinden over de geschiedenis van het kamp, algemene documentatie en over de stichting.

Panoramas of World War II Landmarks
Op deze website vindt u schitterende panoramafoto's van locaties die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, zoals Babi Yar, Auschwitz, Bastogne, Hiroshima en Al Alamein.

JeepTour.nl
Beleef een kwalitatieve en authentieke jeeptour langs door de Tweede Wereldoorlog getekende plaatsen en natuur in het Peel- & Maasgebied. Historische plaatsen en de prachtige natuur, bezocht in een voertuig uit die tijd, maken de tochten tot een excellente persoonlijke gebeurtenis. Doelstelling van JeepTour is dat de winst die gemaakt wordt volledig ten gunste van de Zonnebloem in Sevenum komt. De visie van de Zonnebloem is dat zij een waardevolle bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd zodanige fysieke beperkingen kennen dat sociaal isolement dreigt.

The Hitler Pages
Deze website geeft informatie over locaties die verband houden met Adolf Hitler, zoals de plaatsen uit zijn jeugd, de locaties waar hij zijn toespraken hield en de plekken waar hij tijdens de oorlog verbleef. De behandelde locaties zijn overzichtelijk per land gerangschikt en uitgebreid voorzien van actueel en historisch beeldmateriaal.

Tweede Wereldoorlog Tour Guide
Website met persoonlijke reisverslagen naar locaties die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Via duidelijke kaarten zijn de routes terug te vinden. O.a. een rit van NormandiŽ naar Oradour en een Derde Rijk tour van Neurenberg naar Berchtesgaden. Een leuke website om inspiratie op te doen voor reizen.

Wilt u uw website opgeven, doe dit dan via het contact formulier.
 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.