<<< Terug
| Duitsland | Groot-BrittanniŽ | Verenigde Staten | Nederland | Overige landen | Algemeen |


Duitsland top
5. SS-Panzer-Division
Site die een inzicht biedt in de Waffen-SS met specifieke aandacht voor het 5. SS-Panzer-Division "Wiking".

12. SS-Panzerdivision
Deze site behandelt de geschiedenis van het 12 SS-Panzerdivision Hitlerjugend: order of battle, de geschiedenis, belangrijke personen en heel wat foto's. Er zijn ook interviews te lezen met veteranen van deze divisie.

Das Reich
Deze site is helemaal gewijd aan het tweede SS Panzer Division "Das Reich". Heel uitgebreid, zeker wat Oradour-sur-Glane betreft.

Feldgrau
Uitgebreide site over de geschiedenis van het Duitse leger. Zowel de landmacht, als de Luftwaffe en de Kriegsmarine worden uitgebreid behandeld.

Wehrmacht History 1935 to 1945
Engelstalige website over de geschiedenis van de Wehrmacht. Met bondige feiten over persoonlijkheden, wapen, gevechten en meer.

Groot-BrittanniŽ top
Britse regimenten
Heel uitgebreide Engelstalige site over elk regimenten van het Britse Rijk en de Commonwealth. Je krijgt een overzicht van hun geschiedenis, uniformen, tradities, en nog veel meer. Er wordt nog volop aan de inhoud gewerkt, maar er is al enorm veel info te vinden.

Queen's Royal Surrey Regiment
De website over the Queen's Royal Surrey Regiment met aandacht voor de lange geschiedenis van dit regiment (sinds 1661 al). Heel uitgebreid!

The British 7th Armoured Division
Deze site is opgedragen aan the British 7th Armoured Division, "The Desert Rats" met artikels over hun geschiedenis, de uitrusting, de gevechten waaraan ze hebben deelgenomen,....

Worcestershire-regiment
Site over het Worcestershire-regiment met uitgebreid overzicht van hun geschiedenis (o.m. El Alamein). De verschillende bataljons, de emblemen, de leidende kolonels, een roll of honour: het is allemaal aanwezig.

Verenigde Staten top
The Third Armored Spearhead Division
Site gewijd aan de Third Armored Spearhead Division met uitgebreide aandacht voor haar rol in de Tweede Wereldoorlog. De site, van de hand van een veteraan, bevat heel wat artikels, foto's, interviews,...

The U.S. Airborne during World War 2
Website met uitgebreide informatie over de Amerikaanse Airborne Divisies gedurende de Tweede Wereldoorlog. Met onder andere informatie over campagnes, slagorden en herinneringen van Airborne veteranen.

WW II Paratrooper Webbase
Een website over de belevenissen van de parachutisten in de Tweede Wereldoorlog. Naast de nauwe betrokkenheid bij Easy Company willen we meer publiceren over alle US Airborne Troopers van WW2. Een site die zo breed mogelijk informatie aanbiedt; Research, Events, Living History, Modelbouw, Interviews en meer.

101st U.S. Airborne
Uitgebreide en gedetailleerde site over de geschiedenis, de insignes, uniformen en zoveel meer over de 101st U.S. Airborne Division.

Para Research Team
Website met allerlei informatie over de 101st Airborne Division. De website bevat veel fotoís, verhalen van veteranen en allerlei interessante wetenswaardigheden.

American-Divisions.com
Op deze website vindt u After Action Reports en andere officiŽle documenten die betrekking hebben op de divisies, personen en militaire operaties van het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een overzichtelijke website met zeer veel nuttige informatie voor de serieus geÔnteresseerde.

XIX US Corps
Deze website bevat informatie over het Amerikaanse XIX Corps tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder andere de acties van het XIX Corps in Frankrijk, BelgiŽ, Nederland en Duitsland gedurende 1944-1945 komen aan bod. Ook is er bijvoorbeeld informatie over de commandanten en de oorlogsslachtoffers uit het Corps. Met veel foto's en ander illustratiemateriaal, zoals nieuwsberichten over het Corps.

Nederland top
Prinses Irene Brigade
Op deze site vindt u een reconstructie van de geschiedenis van deze ruim 1200 man tellende brigade. Naast geschiedschrijving beoogt deze site juist ook een eerbetoon te zijn aan de mannen van de Irenebrigade. Door hun idealisme, bereidheid en inzet hebben zij in de Tweede Wereldoorlog bijgedragen aan de bevrijding van Frankrijk, BelgiŽ en Nederland. Zeer prettige website (rustige vormgeving en gebruiksvriendelijk) met veel foto's en goed onderbouwde informatie.

Overige landen top
Brigade Piron
Deze site belicht de geschiedenis van de Brigade Piron, die in Groot-BrittanniŽ werd samengesteld met de resten van het Belgische leger. Er wordt aandacht besteed aan hun rol in de veldtocht in NormandiŽ, BelgiŽ en Nederland. De site is het werk van Jean-Louis Marichal. Hij is de kleinzoon van commandant Houbion, Pirons rechterhand, en daardoor bezit hij heel wat waardevolle informatie en documenten. Het verdient wel de voorkeur de originele Franstalige versie te consulteren.(Ook in het Frans en Engels)

1st Polish Armoured Division
Uitbreidende website over de rol van de Polen (en meer bepaald de 1ste Poolse pantserdivisie in de Tweede Wereldoorlog. Van de vorming in Schotland, tot de aanval op Wilhelmshafen.(ook in het Engels en Pools)

De Tijgerbrigade
Beknopte geschiedenis van het II-6e Regiment Infanterie de Sepatoe Roesak (de kapotte schoen) OVW Bataljon van de Tijgerbrigade.

Het Canadese leger
Uitgebreide Engelstalige site over het Canadese leger: de uitrusting , webbing, badges, ... komen allemaal aan bod. Er zijn ook artikels te vinden over veldslagen uit WOI en WOII, waarin de rol van de Canadezen wordt belicht. Er is ten slotte ook een uitgebreide bibliografie over de verschillende eenheden en divisies aanwezig.

Nederlandse cavalerie
Nederlandstalige site in aanbouw waarop vier eeuwen Nederlandse Cavalerie wordt behandeld. Er wordt ruime aandacht besteed aan de de tussenoorlogse periode (met de opkomst van de NSDAP en de politieke situatie in Nederland) en de meidagen van 1940.

Royal Netherlands Navy Warships of World War II
Site helemaal gewijd aan de Nederlandse oorlogsschepen. Heel uitgebreid overzicht: artikels over de schepen en hun bevelvoerders, de bewapening, foto's.

Roemeense leger
Goed onderbouwde site over het Roemeense leger: zowel de organisatie, de order of battle als de wapens en de militaire operaties worden besproken. Er zijn zelfs memoires en dagboeken te lezen.

Oostbataljons
Interessante Engelstalige site gewijd aan de Oostbataljons die aan de zijde van de Wehrmacht vochten. De site is nog onder constructie, maar er is al o.m. info te vinden over de Russische, Turkmeense en OekraÔense eenheden te vinden.

Belgische SAS
Het is weinig geweten, maar BelgiŽ had zijn eigen SAS-afdeling tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze Engelstalige website van amateurhistoricus en ex-paracommando Marc Backx, in samenwerking met de jonge Engelse geschiedkundige Des Thomas, geeft een goed beeld van de activiteiten van deze legereenheid.

De Belgische luchtvaart in WOII
De website van het BAHA, Belgian Aviation History Association, besteedt op zijn website aandacht aan het volledige Belgische luchtvaartwezen. Een uitgebreid hoofdstuk is gewijd aan de geschiedenis van de luchtvaart in BelgiŽ. Daarin is er heel wat te vinden over de Tweede Wereldoorlog: zowel het 609de als het 350ste squadron worden besproken, terwijl ook de aandacht gaat naar de vliegtuigen zelf. Bovendien hebben de leden van de BAHA heel wat relevant onderzoekswerk in publicaties omgezet, die ook op de site te vinden zijn.

JoegoeslaviŽ in WWII
Groots opgevatte site rond JoegoeslaviŽ in de Tweede Wereldoorlog van de invasie tot de bezetting. Ook de betrokken legers, eenheden, wapens. enz. komen aan bod.(ook Franstalige versie)

Sovjetunie in de Tweede Wereldoorlog
Uitgebreide site over de USSR in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal begint al in 1917 met het einde van WOI en eindigt in 1945 met de prelude van de Koude Oorlog. Heel wat foto's, posters en kaarten.

Algemeen top
Unit Histories
Deze site geeft informatie over de eenheden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wilt u uw website opgeven, doe dit dan via het contact formulier.
 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.