<<< Terug
| Algemene geschiedeniswebsites | Linkpartners | Sociale media |


Algemene geschiedeniswebsites top
Geschiedenis.nl
Op Geschiedenis.nl vindt u artikelen, links en tips met betrekking tot het vak geschiedenis. In pakkende columns en nieuwsberichten is er ook veel aandacht voor de koppeling tussen geschiedenis en de actualiteit.

Entoen.nu | De canon van Nederland
Entoen.nu is bedoeld voor alle Nederlanders in het algemeen en voor docenten in basisonderwijs en voortgezet onderwijs in het bijzonder. Het bevat vijftig belangrijke onderwerpen uit de geschiedenis van Nederland. Er is ook een onderdeel over de Tweede Wereldoorlog en over Anne Frank. De informatie is vrij oppervlakkig. U kunt reageren op de teksten en tevens bepaalde gegevens toevoegen.

VPRO In Europa
Op dit weblog kun je de totstandkoming van de documentairereeks In Europa volgen. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Geert Mak. Geert Mak reisde in 1999 een jaar lang door Europa en bezocht historische locaties die verband houden met de geschiedenis van de twintigste eeuw. Op de weblog staan onder meer achtergrondartikelen, nieuws van de redactie en een podcast.

geschiedenis.startpagina.nl
Startpagina met links naar diverse geschiedeniswebsites. U vindt er tevens een geschiedenisnieuwsbrief, -prikbord en -nieuwsoverzicht.

Vakcommunity Geschiedenis
De Community Geschiedenis is een initiatief van Kennisnet en de Digitale School en heeft als doel iedereen die betrokken is bij het vak Geschiedenis een platform te bieden en nader bij elkaar te brengen.

Historiek.net
Algemene geschiedeniswebsite met onder andere artikelen, nieuwsfeiten en boeken- en filmbesprekingen.

ISGeschiedenis
De intentie van deze website is het nieuws van historische achtergrond voorzien. Daarbij wordt geput uit de archieven van de tijdschriften Geschiedenis Magazine, Archeologie Magazine en Ons Amsterdam.

Linkpartners top
Stichting Dodenakkers.nl
De Stichting Dodenakkers.nl heeft ten doel het op populair-wetenschappelijke wijze inzicht geven in de funeraire cultuur in Nederland middels de website dodenakkers.nl en het uitdragen van kennis over funeraire cultuur in de ruimste zin.

Forumeerstewereldoorlog.nl
Uitgebreid Nederlandstalig forum over de Eerste Wereldoorlog.

Sociale media top
Go2War2.nl op Twitter
De Twitter-account van de redactie van Go2War2.nl. Hier vindt u verwijzingen naar nieuwe artikelen op de site, interessante links, aankondigingen van de redactie en andere boodschappen die we de moeite waard vinden om met u te delen. Als u zelf een account heeft, kunt u via Twitter onze redactie ook bereiken met vragen en opmerkingen.

Wilt u uw website opgeven, doe dit dan via het contact formulier.
 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.