<<< Terug
| Re-enactment en Living History | Verzamelen | Modelbouw |


Re-enactment en Living History top
Wings and Wheels
De website is een initiatief van vzw De Bevrijding, het team achter ťťn van de grootste living history-evenementen in BelgiŽ, Wings and Wheels Je vindt er alle praktische informatie in verband met de military history-show die jaarlijks op het vliegveld te Ursel doorgaat

GI Intelligence Dept. - World War II Living History & Reenacting Information
Een site met veel informatie over de Amerikaanse trainingen en het leven in de barakken. Vooral voor de beginnende Amerikaanse re-enactor is deze site zeer zeker de moeite waard. Niet alleen de doorsnee GI komt aan het bod maar ook de WAC, de vrouwenorganisatie binnen het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.

WOII Re-enactmentforum Nederland
Nederlands forum i.v.m. re-enactment. Vrij uitgebreid forum, waar alles wordt behandeld over deze hobby.

Studie- en Levende Geschiedenis Groep Burgerbevolking 1940/1945
Informatieve website over deze organisatie die door middel van reenactment de situatie van burgers tijdens WOII uitbeeld. Naast reenactment vind je ook veel informatie over het dagelijks leven van de burgers tijdens WOII.

Screaming Ducks Living History Association
De Screaming Ducks Living History Vereniging voert het grootste online Scrapbook wat betreft Living History en Research m.b.t. de Amerikaanse Paratroopers van WOII in het algemeen, en het 502de Parachute Infantry Regiment in het bijzonder. Een Scrapbook zoals destijds na WOII werd samengesteld voor de veteranen met vele submenu's zoals Vehicles, Events, Research, een Forum, Chatroom en een muziekselector. Naast fotoverslagen kunt u hier terecht voor informatie over voertuigen, uitrustingsstukken, documenten en rapporten. Het Online Scrapbook geeft tevens een overzicht van de graven die geadopteerd zijn door de Ducks. Educatie en het vrijgeven van informatie (Research) over de Paratroopers zijn twee van hun hoofddoelen.

Keep Them Rolling
Veelal zijn zij slechts te bewonderen tijdens evenementen in het midden van het land, op de Veluwe, in Twente en de Achterhoek: de voertuigen van de leden van Keep Them Rolling. De naam 'Keep Them Rolling' was een wenskreet van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog om hun voertuigen bij de opmars van de legers bij de bevrijding rijdende te houden. Deze vereniging heeft hetzelfde doel: het instandhouden van militaire voer- & vaartuigen.

Historisch Adviesbureau 30-45
Professioneel, authentiek en historisch correct advies met betrekking tot de jaren 1930 - 1945 in Nederland. Het Historisch Adviesbureau werkte onder andere mee aan een documentaire over het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog op Discovery Channel.

Frontleven 40-45
Frontleven 40-45 is een vereniging die zich bezighoudt met het uitbeelden van de strijdkrachten die deelnamen aan de Tweede Wereldoorlog. Op de website is informatie te vinden over de activiteiten en het lidmaatschap van de organisatie.

Verzamelen top
The Militaria Collectors Spot
Verkoopsite van W.D. Duijst uit Soest. Een aantrekkelijk ogende site met een steeds verder groeiend aanbod aan militaria.

World War II Battlefield Relics
Een online verzameling van WOII-militaria

Mauserverzamelaars
Nederlandstalige website gewijd aan de Mauser en beheerd door Mauserverzamelaars. Je vindt er de geschiedenis van het wapen, een fotoalbum en een forum waar de verzamelaars info kunnen uitwisselen en contact kunnen leggen.

April Orange Military Goods
Verkoopsite van Henk Buis met een mooi en ruim aanbod aan militaire artikelen

Sebastiaan Collectie
Homepagina van Sebastiaan Vonk. Op deze site toont hij zijn collectie en het onderzoek dat hij doet naar Lawrence F. Shea en Charles G. Brinkley, wiens graven hij geadopteerd heeft. Op deze site staat ook een aparte site over de 80th Infantry Division,de divisie waarin de soldaten van zijn adoptiegraven zaten.

Home of the M-1 Helmet
Website over de Amerikaanse M-1 helm uit de Tweede Wereldoorlog. Veel foto's en informatie over het gelijknamige boek. Gericht op verzamelaars.

www.Death-Cards.com
Verkoopsite voor Sterftekaartjes van Duitse personen. Meeste personen zijn Tweede Wereldoorlog, ook Ritterkreuztršger. Ook diversen uit de eerste Wereldoorlog.

Collecting Wehrmacht Heer 33-45
Persoonlijke website van een verzamelaar van artikelen van de Wehrmacht. Bevat foto's uit zijn verzameling die vooral voor medeverzamelaars interessant kunnen zijn.

Modelbouw top
Tristar Airplane World. Worlds finest diecast model airplanes.
Mooie site voor liefhebbers van kleine militaire modelvliegtuigen

Armorama - Military Scale Modeling Community
Uitgebreide site die militaire modelbouwers van over de heel wereld verenigt. Hele campagnes worden er nagebouwd. Er is ook een groot forum waar al uw vragen beantwoord worden.

Missing lynx
Engelstalige site boordevol informatie en interessante discussiegroepen. Uitgebreide galerijen en artikels.

TWENOT
Tweede Nederlandse Organisatie van Tankhobbyisten is de grootste Nederlandstalige organisatie van modelbouwers. Deze modelbouw situeert zich voor 85% in de Tweede Wereldoorlog.

Realistische schaalmodellen van bunkers en huizen uit de 2e wereldoorlog
Deze schaalmodellen zijn zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren modelbouwer.

Scalepaint Dioramas
Website van een bedrijfje dat militaire schaalmodellen bouwt in opdracht van bijvoorbeeld musea. Vooral het onderdeel "op de werkbank", waarin we zien hoe een model gemaakt wordt, is interessant voor modelbouwers.

Modelbouw WWII, Schaal 1:35
Website van een man die enorm veel met modelbouw bezig is, zijn projecten op het net plaatst ťn via een forum eventuele vragen van bezoekers beantwoordt.

Wilt u uw website opgeven, doe dit dan via het contact formulier.
 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.