<<< Terug
| Geschut | Handwapens | Voertuigen | Vliegtuigen | Vaartuigen | Algemeen | Vestingswerken |


Geschut top
De V1 in West-Vlaanderen
De Westhoek is vooral bekend als slagveld uit de Eerste Wereldoorlog. Ook de Tweede Wereldoorlog heeft er zijn sporen nagelaten. Zo kende West-Vlaanderen heel wat V1-bases, van waaruit Engeland werd beschoten. Deze site behandelt dit minder bekende hoofdstuk uit. Je vindt er heel uiteenlopende informatie, met als uitschieter misschien wel het interview met een Russische krijgsgevangene, die aan de V1-bases heeft meegewerkt.

Handwapens top
Panzerfaust
Uitgebreide site over de Duitse anti-tankwapens tijdens WOII. Heel overzichtelijk en gedetailleerd, met veel info en foto's.

Voertuigen top
Achtung Panzer
De geschiedenis van de tanks en de pantsertroepen. Een enorme hoeveelheid aan informatie over deze twee zaken. De generaals worden besproken, net zoals de uitrusting en de onderscheidingen.

Movieprops - Militaire voertuigen
Mooi uitgewerkte website over militaire voertuigen - natuurlijk WO II gericht. De voertuigen worden zeer gedetailleerd besproken, met voldoende fotomateriaal als ondersteuning.(Ook Engels)

Panzerworld - Germany's weapons and Panzer of World War II
Panzerworld geeft zeer uitgebreide beschrijvingen van tanks die door de Duitse pantsertroepen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ingezet.

Tanks! Armoured warfare prior to 1946
Enorm project om alle tanks van alle landen van voor 1946 te bespreken, maar men slaagt er wonderwel in. Er is een enorme input van de bezoekers. Kortom, een enorme database van pantservoertuigen.

The Russian Battlefield
Uitstekende website waarin de door het Rode Leger in de Tweede Wereldoorlog gebruikte tanks en artilleriestukken uitgebreid behandeld worden. Op deze website staan bovendien een aantal artikelen van de gerenommeerde schrijver David M. Glantz over Russische operaties aan het Oostfront. Verder zijn er op deze websites interviews en memoires te vinden van veteranen die in het Rode Leger gevochten hebben.

Panzers Of The Reich
Informatie over de Duitse Panzer-tanks uit de Tweede Wereldoorlog. Aandacht voor de ontwikkelingsgeschiedenis, frontinzet, technische gegevens en foto's.

The Liberator: WLA Motorcycles & US WW2 Militaria
Het belangrijkste doel van deze webiste is het aanreiken van informatie over de Harley-Davidson WLA motorfiets, zoals deze gebruikt werd door het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook is er aandacht voor de uniformen en het materieel dat door het Amerikaanse leger gebruikt werd gedurende deze oorlog. De website is vooral interessant voor collega-verzamelaars van de webmaster. Bepaalde delen van de website zijn nog in constructie.

Vliegtuigen top
Luftarchiv
Zeer uitgebreide site over het Duitse luchtvaartwezen tijdens de Tweede Wereldoorlog: vele foto's gecombineerd met de technische fiches van zowat alle Duitse vliegtuigen.

Luft '46
Gedurende WO II creŽerden Duitse vliegtuigontwerpers veel ideeŽn voor vliegtuigprojecten, die varieerden van praktisch realiseerbaar tot het bizarre. Enkele van deze ideeŽn waren jaren op hun tijd voor en bereikten een verder stadium van ontwikkeling. Sommigen van hen bepalen de vliegtuigen van vandaag de dag nog altijd. Binnen de pagina's van Luft '46 zal u beschrijvingen van deze vliegtuigenmodellen vinden, geÔllustreerd met driedimensionele tekeningen, modelfoto's, enz.

Nederlandse Luchtmacht in mei 1940
Hier is veel info te vinden over de Nederlandse luchtvloot, ten tijde van de Duitse inval in mei 1940. Men krijgt een groot overzicht van alle vliegtuigen, van de vliegvelden enz. Zeer gedetailleerd.

Stormbirds - Luftwaffe Resources
Een vereniging van Luftwaffe-gerelateerde websites, die een - tot referentie dienend - overzicht geven van de Messerschmitt 262 en andere geavanceerde aanvalsvliegtuigen van Hitlers Derde Rijk.

The Luftwaffe, 1933-45
De geschiedenis van de Luftwaffe, geschetst in zijn historische kader, met alle eenheden uitvoerig besproken. Ook de grondeenheden en de volgorde van gevechtsdeelname komen aan de orde.

The United States Army Air Force in WW II
Deze website helpt je in het opzoeken van de United States Army Air Forces, hun personeel, eenheden en vliegtuigen. Heel handig hier is de 'Unit Database'.

Vliegveld Ockenburg
Deze site geeft historische informatie over het, nabij Kijkduin gelegen, voormalige vliegveld. Naast algemene geschiedenis wordt er ook ruim aandacht besteed aan de oorloghandelingen die er plaats hebben gevonden in de meidagen van 1940.

WW II Aircraft Archive
Zeer uitgebreide website met veel artikels over de vliegtuigen gebruikt in de Tweede Wereldoorlog. De artikels zelf zijn zeer diepgaand, en bieden meer dan voldoende informatie. Ook handig zijn de rangen van de verschillende landen.

Stichting Wester-Koggenland Dankbaar
Deze site is geheel gewijd aan de berging van de Britse Handley Page Hampden bommenwerper en haar bemanning die op 8 november 1941 neerstortte bij Berkhout. U wordt op deze website onder andere op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rond deze berging. U vindt hier nieuwsberichten, fotoreportages en algemene informatie. De website wordt mogelijk gemaakt door de Stichting DARE (Dutch Airwar Research & Excavation) en het Noordhollands Dagblad.

Pťgase Airshow Pictures
Op deze website vindt u foto's van vliegshows, waaronder ook shows met vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. U kunt foto zoeken op vliegtuigtype en op de locatie van de vliegshow.

Vaartuigen top
Bismarck & Tirpitz
Zeer informatieve website over de geschiedenis van de Bismarck en de Tirpitz. Vanaf hun onstaan tot het laatste moment wordt hun geschiedenis beschreven, in een zo objectief mogelijk relaas (dit heeft de webmaster zich tot primair doel gesteld). Een aanrader voor een geÔnteresseerde in de Bismarck Klasse.

Bismarck.com
Op deze prachtige website vindt u de operationele geschiedenis van dit magnifiek 50.000-ton schip, van haar constructie tot haar einde. Daarbovenop krijgt u nog eens de technische gegevens, grafische tekeningen, informatie over de bemanning enz. Het slagschip Bismarck was de protagonist in een van de meest dramatische episodes van de Tweede Wereldoorlog. Zijn escapade in de Atlantische Oceaan was een climax van de periode waarin ťťn enkel slagschip probeerde om haar traditionele rol als 'koning van de zee' te behouden.

Encyclopedia of naval battles
Als u enige vragen had bij de geschiedenis van zeeslagen uit de Tweede Wereldoorlog, dan bent u hier op de juiste plaats. Deze website heeft 130 geanalyseerde veldslagen, en 5000 besproken schepen. Bovendien krijgt u nog een verzameling van links bij elk artikel. Een enorme bron van informatie.

Naval Historical Centre
De belangrijkste site voor informatie over de geschiedenis van de US Navy en US Coast Guard.

Naval-History.net
Mooie en zeer uitgebreide website over de strijd ter zee.

Royal Netherlands Navy Warships Of World War II
Zeer mooie en gedetailleerde website over de Nederlandse marine gedurende de Tweede Wereldoorlog. Men bespreekt de mannen, de schepen, de bases, de uitrusting....

Scharnhorst & Gneisenau
De Scharnhorst Klasse uitvoerig, en zeer gedetailleerd besproken. Deze site is van dezelfde maker als de Bismarck & Tirpitz website. Hij staat hier voor objectieve informatieverstrekking aan de geÔnteresseerde bezoeker en slaagt volledig in zijn opzet. De gehele geschiedenis van beide schepen is te lezen, van hun constructie, over de ontsnapping door het Kanaal (operatie Cerberus) tot het tot zinken brengen in december 1943.

U-boat.net - The U-boat War 1939-1945
Enorm uitgebreide website, met een schat aan informatie over de U-boot oorlog van Duitsland tegen de geallieerden. Dagelijks wordt er een andere U-boot in het spotlicht gezet en kan men de gebeurtenissen op die specifieke dag lezen. Voor de geÔnteresseerde bezoeker een must. Een website van topkwaliteit.

Slagschip gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog
Hier krijg je nu de precieze uitleg wat een slagschip exact is en ook gedetailleerde verslagen van verschillende maritieme operaties uit de Tweede Wereldoorlog.

U-boats 1939-1945
Een ietwat minder gedetailleerde website, ook qua design. Toch wel enkele interessante artikels, zoals het artikel over de XI-B.

World War 2 Cruiser Operations
Fatsoenlijke website over de operaties van grote slagschepen op de oceanen. Zo kan men bijvoorbeeld artikels terugvinden over de ondergang van de Bismarck, het gevecht bij de rivier Plate, de Sirte, de Noordkaap en veel meer....

Algemeen top
WaffenHQ.de
Duitstalige website die zich vooral richt op wapens uit het heden en het verleden. Er is uitgebreid aandacht voor de Tweede Wereldoorlog.

Duxford Update
Website over de vliegtuigen en militaire voertuigen die te bezichtigen zijn in het Imperial War Museum in Duxford, vlakbij Cambridge, in Groot-BrittanniŽ. De website bevat vooral veel fotomateriaal van zowel het interieur als het exterieur van de vlieg- en voertuigen. De website is niet officieel verbonden aan het Imperial War Museum.

Vestingswerken top
Atlantic Wall Website
Interessante website over de Atlantik Wall, waar men onder meer de bouw van een bunker volledig uit de doeken doet. Ook krijg je een overzicht van musea, gewijd aan deze verdedigingslinie.

Bunkersite
Mooie en uitgebreide website, met veel locaties die besproken worden. Hij geeft een redelijk correcte indruk van de grootte van de Atlantik Wall.

Eben-Emael
Het zogenaamde onneembare fort Eben-Emael werd gebouwd in 1932-1935. Gelegen aan het Albert-kanaal was het een belangrijk strategisch punt van de Belgische verdediging in het oosten met als hoofdtaak: de drie bruggen in het Noorden over het kanaal te verdedigen of te vernietigen. De hele historie van het fort wordt op deze site uit de doeken gedaan.(Ook beschikbaar in het Duits, Engels en Frans)

Fort Fermont
Website over het fort van Fermont, en omliggende versterkingen. Zowel in het Engels, Frans als Duits.

Forten Info
Forten Info is een startpunt voor informatie over verdedigingswerken en militair erfgoed - zoals forten en bunkers - in Nederland en BelgiŽ. Men kan hier ook enkele reisverslagen vinden, net zoals enkele wetteksten.

Grebbelinie
De Grebbelinie vroeger en nu, met tal van documentatie en foto's. De geschiedenis van deze linie wordt beschreven, met de verschillende steden, versterkingen, kazematten ...

Hollandse Waterlinie
Kleinere site over de Hollandse waterlinie. Er is aandacht voor het milieu, de recreatie, maar ook voor het landschap als factor in een militair verleden. Beperkt qua info over WOII.

Mannerheimlinie
Gedetailleerde beschrijving van de Mannerheimlinie, de Finse verdedigingslinie waarop de Sovjets zich lang de tanden stuk beten.

The Maginot Line
Gedetailleerde website over de Maginotlinie, welke in de jaren 30 werd opgetrokken langs de grens tussen Frankrijk en Duitsland.

Forten en Vestingen Noord-Brabant
Restanten van een roerig verleden. Op deze site willen de makers u meer laten weten over de forten, vestingen en verdedigingswerken in Brabant, hun verleden, heden en het waarom . Door de eeuwen heen hebben zij niet alleen een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Brabant maar ook in die van Nederland.

Werkgroep moderne fortificatie
Als sectie van de Simon Stevinstichting heeft deze werkgroep als doel om de studie, de bewaring en de restauratie van o.m. militaire versterkingen te promoten. Meer specifiek werkt deze groep rond de Atlantikwall, de Maginot Linie, Westwall, KW-linie, .... Op de site vind je vooral informatie over de Atlantikwall in BelgiŽ en de Westwall. Uitgebreide linkafdeling over de WOII-versterkingen!

Wovij.nl
Werkgroep onderzoek verdedigingswerken IJselmuide is een interessante site. Deze site bevat informatie over de Festung IJmuiden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. U vindt hier foto's en tekeningen van bouwwerken en bunkers welke ter verdediging van de vesting gediend hebben.

Bunkerpictures.nl
Op deze website vindt u fotoís, locaties en andere informatie over bunkers uit de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Specifiek is er veel aandacht voor de bunkers van de Atlantikwall.

Haagse bunkers
Nederlandstalige site omtrent onderzoek naar de Duitse vestingswerken in de regio van Den Haag. Het onderzoek richt zich er op om de ontbrekende bunkers te lokaliseren en te identificeren.De site bevat heel wat foto's en tekeningen.

Wilt u uw website opgeven, doe dit dan via het contact formulier.
 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.