<<< Terug
| Tijdslijnen | Het Derde Rijk (1933-1945) | Algemeen |


Tijdslijnen top
World War II Day by Day
Zeer gedetailleerde tijdslijn over de dagelijkse gebeurtenissen van de Duitse Wehrmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Derde Rijk (1933-1945) top
Duitse politie
Uitgebreide site over de Duitse politie. Zowel de organisatie, de uniformen, de insignes, de uitrusting,... komen aan bod.

Axis History Factbook
Op deze website vind je een grote hoeveelheid aan feitenmateriaal over Nazi-Duitsland en haar bondgenoten. De website is erg overzichtelijk, betrouwbaar en er is veel informatie te vinden. Als naslagwerk is deze website uitstekend.

Hitlerjugend
Een online leren project van Digischool over de jeugd in Nazi-Duitsland. Deze site geeft een heldere uiteenzetting. Uitstekende educatieve site

Hitler's Third Reich and World War II in the News
op deze website vindt u dagelijks de nieuwste Engelstalige nieuwsberichten uit allerlei media over het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog.

Algemeen top
Der Zweite Weltkrieg (Deutsches Historisches Museum)
Deze website is een initiatief van het Deutsches Historisches Museum te Berlijn en geeft een beknopte beschrijving van de politieke, militaire, sociale en economische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

History Place
Algemene site waarin niet enkel aandacht gaat naar de Tweede Wereldoorlog. Wat WOII betreft, is er een uitgebreide tijdslijn en ruime artikels over Hitler, Eichmann, Hess, Pearl Harbor, ...

www.shoa.de
Ondanks wat de titel laat vermoeden, besteedt deze site niet enkel aandacht aan de holocaust. Er zijn ook uitgebreide en goed onderbouwde artikels te vinden over het Derde Rijk en de Tweede Wereldoorlog in het algemeen.

Militaire geschiedenis
Site over waarin aandacht wordt besteed aan uiteenlopende onderwerpen zoals de Atlantikwall, de verschillende grote veldslagen (Stalingrad, Bastogne, Anzio, enz.) en belangrijke personen zoals Eisenhower en Patton. Vrij uitgebreide artikelen.

AboutWorldWar2.tk
De Tweede Wereldoorlog samengevat, met operaties, personen, een tijdslijn, eenheden en landen. Alle aspecten van de Tweede Wereldoorlog worden behandeld, vooral de veldslagen worden uitgebreid weergegeven.

World at war
Site die een ruim overzicht geeft van de Tweede Wereldoorlog. De site is niet in de diepte uitgewerkt. Uitstekend als overzicht en introductie tot de Tweede Wereldoorlog.

La Seconde Guerre mondial
Algemene site over de Tweede Wereldoorlog: heel wat artikels en foto's.

De Tweede Wereldoorlog in muziek
De Tweede Wereldoorlog in muziek vertelt over de betekenis van muziek tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland, voormalig Nederlands-IndiŽ, Suriname en de Nederlandse Antillen. De site bestaat uit een combinatie van unieke archiefdocumenten, persoonlijke verhalen, muziek en uitgebreide achtergrondinformatie. De site gaat uitgebreid in op het muziekleven tijdens de oorlogsjaren, verboden muziek, muziek in de doorgangs- en vernietingskampen, spotliedjes, amusementsmuziek en propagandaliederen.

Wilt u uw website opgeven, doe dit dan via het contact formulier.
 

CategorieŽn


Deze website is een initiatief van STIWOT Alle rechten voorbehouden © 2002-2018
Hosted by Vevida. Privacyverklaring, cookies, disclaimer en copyright.